Runhaar Bouw & Restauratie: Uw aannemer in Bennekom & Barneveld

Bibliotheek

300 M ZOLDER VERBOUWEN TOT BIBLIOTHEEK

De zolder van dit complex was eerder niet in gebruik. al 30 jaar lang kwam er praktisch niemand op deze zolder. Vroeger sliepen hier de broeders van het voormalige ziekenhuis. 

De zolder is geheel gestript en constructief aangepast. Nadat de vloer draagkrachtig genoeg gemaakt is zijn de overige constructies versterkt en waar nodig aangepast. Om meer daglicht te realiseren, zijn er elektrische Velux dakvensters met opbouwrand geplaatst. Er is een nieuwe trap gekomen naar het maken van een vide zodat het geheel transparanter en toegankelijker is geworden. De kap is geïsoleerd en vlak afgewerkt. Op een later tijdstip is de bibliotheek voorzien van een airco installatie. Het resultaat is 300 m2 eerder ongebruikte ruimte naar een mooie karakteristieke bibliotheek in hartje Utrecht! Hieronder een indruk van de werkzaamheden op volgorde.