Dakkapel of dakopbouw plaatsen

Heeft u behoefte aan meer zonlicht op zolder, staat de indeling van de ruimte u niet aan of heeft u ruimte tekort? Graag denken wij met u mee over de mogelijkheden, zoals het plaatsen van een dakraam, dakkapel of dakopbouw. Dakramen en lichtstraten voorzien alleen in extra zonlicht, terwijl een dakkapel of dakopbouw ook zorgt voor ruimte.


Dakkapel

De dakkapel kan ter plaatse worden opgebouwd, de zogenoemde traditionele dakkapel. Ook kunt u kiezen voor een prefab dakkapel, dan wordt de dakkapel geprefabriceerd en daarna met een hijskraan het dak op gehesen. Niet alle dakkapellen zijn vergunningsvrij te plaatsen. Normaal hoeft u voor een dakkapel op de zij- en achtergevel geen vergunning aan te vragen, als de welstandscriteria tenminste worden nageleefd.

Vallen uw wensen niet binnen de eisen van vergunningsvrij bouwen, dan helpen wij graag met het voorbereiden van de vergunningsaanvraag en het indienen hiervan.

Dakopbouw

Wanneer uw zolder niet de toereikende hoogte heeft, dan is een nok verhogende dakkapel, ook wel dakopbouw genoemd, vaak de enige oplossing. De meeste nokverhogingen worden over de gehele breedte van de woning geplaatst. Voor een nokverhoging is altijd een vergunning nodig. Naast het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw verzorgen wij ook de afwerking binnen. Hierbij kunt u denken aan het wegwerken van de gordijnen met plaatmateriaal, zoals MDF of gips, maar ook de gehele herinrichting van de zolder door middel van het plaatsen van wanden. Bij oudere woningen is het dak vaak nog niet geïsoleerd. Het isoleren kan op meerdere manieren, ook de afwerking hiervan is bespreekbaar. Wilt u zelf meewerken om kosten te besparen? Dan is dat mogelijk. De elektra-aanpassingen en de wandafwerking zoals stukadoren of spack worden desgewenst in de werkzaamheden meegenomen, zodat u voor het hele project een aanspreekpunt heeft waardoor alles goed op elkaar wordt afgestemd voor het beste resultaat. Neem contact met ons op voor het plaatsen en bouwen van een dakkapel of dakopbouw.