Runhaar Bouw & Restauratie: Uw aannemer in Bennekom & Barneveld

Monumentaal pand verbouwen

Wanneer u echt gaat restaureren, is het moeilijker om vooraf een kostenraming te maken dan bij het opknappen van een normale woning. Veel onderdelen moeten door een specialist worden bekeken om een goede inschatting te kunnen maken. Wilt u alle informatie over het restaureren en renoveren van monumenten? Bekijk hiervoor onze speciale site, met informatie over het restaureren van Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, maar ook jaren 30 woningen en oude boerderijen

Kosten voor verbouwing van een monumentaal pand

Het in goede staat houden van een monumentaal pand kost veel geld. Geld dat niet iedereen daarvoor beschikbaar heeft. En misschien zijn de kosten ook hoger dan u voor de aankoop van een monumentaal pand had gerealiseerd. Gelukkig zijn er regelingen op subsidiegebied, mogelijkheden tot belastingaftrek en speciale hypotheken met zeer lage rente voor deze doeleinden. Hierbij kunt u met name denken aan: - Belastingdienst voor aftrekposten, - BRIM-regeling, - Rijkssubsidiëring Restauratie Monumenten. 

Algemene richtlijnen verbouwing monumentale panden

Er zijn richtlijnen opgesteld voor hoe men onderhoud en restauratie moet uitvoeren betreffende een aantal specifieke onderdelen van een monumentaal pand. Men kan hierbij denken aan punten als glas in lood, voegwerk, historische houten vloeren, terrazzovloeren, natuursteen en smeedwerk.

Uitvoering

Het verbouwen van een monumentaal pand is dus niet iets wat u zomaar even doet. Graag helpen wij u met de daarbij behorende specialisten verder met het uitzetten van de plannen en de daaropvolgende vergunningen en kostenraming. Als dit alles is geregeld, kunnen wij de renovatie of woningverbetering voor u gaan realiseren.

Hulp nodig bij het verbouwen, renoveren of restaureren van uw monumentaal pand? Neem contact met ons op.

Contact met

Runhaar Bouw & Restauratie

om uw monumentale pand te verbouwen