Runhaar Bouw & Restauratie: Uw aannemer in Bennekom & Barneveld

Dakrenovatie

Weet u dat: -U eens in de 5 jaar wordt geadviseerd om uw dak te inspecteren? -Nokpannen van uw woning eens in de 10 jaar opnieuw in de specie gelegd dienen te worden? -Het lood aan bouwwerken op het dak van uw woning tussen de 30 en 50 jaar meegaat? - Het voegwerk van uw schoorsteen het zwaar te verduren heeft door inwerking van weer en wind en er geadviseerd wordt het voegwerk en de speciekop om de 10 jaar te vervangen?

IMG_2726.JPG
IMG_2720.JPG

Duurzaamheid van dakpannen

De dakpannen van uw woning hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en kunnen door aantasting en weersinvloeden schilferen en poreus worden. De dakpanporiën kunnen zich ter plaatse van de afschilfering vullen met vocht. In vorstrijke of hele warme perioden ontstaan hierdoor scheurtjes. Scheurtjes kunnen scheuren worden en de dakpan verliest zijn functie, de dakpan is niet meer waterdicht.

Vochtlekkage dakhoutwerk

Dit bemerkt u niet direct. Vochtstroompjes belasten het dakhoutwerk aan de buitenkant en de binnenkant van uw woning. Hierdoor worden dakbeschot en overig houtwerk door vochtlekkage belast. Uitgezakte dakpannen en dakpannenrijen duiden in de regel op vergane panlatten en verminderde dakpanconditie. Als dit zichtbaar wordt zal in de regel in een kort tijdsbestek moeten worden begonnen met het herstellen van de panlatten en verdere oorzaak van de verschuivingen. De gevolgschade van de lekkage wordt veelal gedekt door uw woonhuisverzekering, de schadeoorzaak vaak niet. Als u twijfelt over de conditie van uw dak, dan kunt u gerust contact met ons opnemen om een advies te vragen. Wij kunnen u vertellen hoe u het beste kunt handelen en wat de eventueel te verwachte kosten zijn.

Contact met

Runhaar Bouw & Restauratie

om dakrenovatie uit te laten voeren