Dakrenovatie

Wist u dat geadviseerd wordt om eens in de 5 jaar uw dak te inspecteren?  Bovendien is het raadzaam om de nokpannen van uw woning eens in de 10 jaar opnieuw in de specie te leggen.  Eventueel lood aan bouwwerken op het dak gaat gemiddeld tussen de 30 en 50 jaar mee. Ook het voegwerk van uw eventuele schoorsteen heeft het zwaar te verduren door de inwerking van weer en wind. Aanbevolen wordt om het voegwerk en de speciekop van de schoorsteen om de 10 jaar te vervangen. Kortom eigenlijk bent u met uw dak nooit klaar.


Duurzaamheid van dakpannen

De dakpannen van uw woning hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar. Door  aantasting en weersinvloeden kunnen de dakpannen schilferen en poreus worden. De poriën van de dakpan kunnen zich op de plaats van de afschilfering vullen met vocht. In een vorstrijke winter of een warme zomer ontstaan hierdoor scheurtjes. Scheurtjes kunnen scheuren worden en de dakpan verliest zijn functie, de dakpan is niet meer waterdicht.

Vochtlekkage dakhoutwerk

Vochtlekkage van het dakhoutwerk merkt u niet meteen. Vochtstroompjes belasten het dakhoutwerk aan de buitenkant en de binnenkant van uw woning. Hierdoor worden dakbeschot en overig houtwerk door vochtlekkage aangetast. Uitgezakte dakpannen en dakpannenrijen wijzen in de regel op vergane panlatten en verminderde dakpanconditie. Als dit zichtbaar wordt is het meestal noodzaak om op korte termijn met herstelwerkzaamheden te starten. Dit om ergere schade en lekkages te voorkomen. De gevolgschade van een daklekkage wordt meestal gedekt door uw woonhuisverzekering, de schadeoorzaak vaak niet.

Twijfelt u over de conditie van uw dak? Neem gerust contact met ons op. Runhaar Bouw & Restauratie voorziet u graag van advies.  Ook kunnen wij u vertellen wat de te verwachten kosten zijn.

Maak kennis met de projecten die wij gerealiseerd hebben

Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017
Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017