Dakrenovatie

Weet u dat u eens in de 5 jaar wordt geadviseerd om uw dak te inspecteren? Daarnaast moeten de nokpannen van uw woning eens in de 10 jaar opnieuw in de specie gelegd dienen te worden? Het lood aan bouwwerken op het dak gaat tussen de 30 en 50 jaar mee. En of het nog niet genoeg is het voegwerk van uw schoorsteen heeft het zwaar te verduren door inwerking van weer en wind en er geadviseerd wordt het voegwerk en de speciekop om de 10 jaar te vervangen? Of te wel, met uw dak bent u nooit klaar.


Duurzaamheid van dakpannen

De dakpannen van uw woning hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en kunnen door aantasting en weersinvloeden schilferen en poreus worden. De dakpanporiën kunnen zich ter plaatse van de afschilfering vullen met vocht. In vorstrijke of hele warme perioden ontstaan hierdoor scheurtjes. Scheurtjes kunnen scheuren worden en de dakpan verliest zijn functie, de dakpan is niet meer waterdicht.

Vochtlekkage dakhoutwerk

Dit bemerkt u niet direct. Vochtstroompjes belasten het dakhoutwerk aan de buitenkant en de binnenkant van uw woning. Hierdoor worden dakbeschot en overig houtwerk door vochtlekkage belast. Uitgezakte dakpannen en dakpannenrijen duiden in de regel op vergane panlatten en verminderde dakpanconditie. Als dit zichtbaar wordt zal in de regel in een kort tijdsbestek moeten worden begonnen met het herstellen van de panlatten en verdere oorzaak van de verschuivingen. De gevolgschade van de lekkage wordt veelal gedekt door uw woonhuisverzekering, de schadeoorzaak vaak niet. Als u twijfelt over de conditie van uw dak, dan kunt u gerust contact met ons opnemen om een advies te vragen. Wij kunnen u vertellen hoe u het beste kunt handelen en wat de eventueel te verwachte kosten zijn.

Maak kennis met de projecten die wij gerealiseerd hebben

Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2017
Schaapweg Ede
03-03-2018
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2017
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2017
Schaapweg Ede
03-03-2018