Tuinkamer en serre bouwen

U wilt graag extra ruimte aan of bij het huis en denkt daarbij aan een tuinkamer of serre.  Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen die twee? Runhaar Bouw & Restauratie denkt graag met u mee.


Serre

Een serre is een volwaardige uitbouw van de woning. Meestal wordt de gevel uitgebroken en sluit de serre aan op de woonkamer, net als bij een uitbouw. Ook wordt de serre met de rest van huis mee verwarmd. U kunt de serre gebruiken als extra huiskamer, keuken, speelkamer of bijvoorbeeld kantoor.

Tuinkamer

Tegenwoordig is een tuinkamer eigenlijk wat vroeger een serre of wintertuin werd genoemd.  Een dergelijke serre was enkel een glazen uitbouw, vaak van staal met gietijzeren ornamenten. Dit noemde men ook wel een Oranjerie. Een tuinkamer is een aparte ruimte aan of bij het huis, die in de meeste gevallen niet wordt verwarmd. Het is een ruimte waar je kan genieten van de tuin als het weer het eigenlijk nog niet toelaat om buiten te zitten. Een tuinkamer wordt in de meeste gevallen gemeubileerd met tuinmeubels. Verwarmen van de tuinkamer wordt vaak alleen gedaan als de ruimte wordt gebruikt. Het bouwen van een tuinkamer is minder ingrijpend dan een serre. Dit omdat de constructie een stuk eenvoudiger is en het niet geïsoleerd hoeft te worden.

Tuinkamer, serre of woonserre? Wij helpen u graag verder met het uitwerken van uw plannen en adviseren hierbij. Wilt u iets anders of een speciaal ontwerp? Runhaar Bouw & Restauratie werkt onder meer samen met een serrearchitect die er echt iets speciaals van kan maken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak kennis met de projecten die wij gerealiseerd hebben

Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017
Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie jaren 30-woning Terschuur
27-01-2023
Onderhoud Scholen
27-01-2023
Renovatie Villa Apeldoorn
14-11-2017