Vorig project Sluit project Volgend project
5 of 11

Monumenten & tuinkamer versterken elkaar

14-01-2018
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer
Tuinkamer

Modern en monumentaal ontmoeten elkaar

Het ontwerp voor deze tuinkamer is voortgekomen uit de vraag om een aanbouw te creëren voor een nieuwe eetruimte en een keukenopstelling. De huidige structuur van de plattegrond is verlengd, oftewel de middenlijn van de en suite deuren en plafonds zijn doorgetrokken in de nieuwe, moderne gevel van de aanbouw. Het originele achtergevelkozijn, waar in de jaren 60 de deuren en een tussenkalf zijn geplaatst, zijn verwijderd. Hierin zijn openslaande deuren geplaatst in de stijl van het monument.

Om maximale beleving tussen tuin en woning te laten ontstaan is er voor gekozen Om de gevel en dakconstructie zo uit te voeren dat wanden, vloeren en constructie elementen van buiten naar binnen door zijn gezet. Daar waar gevelglas het dak glas ontmoet is de boven stijl van het kozijn weggelaten voor optimaal zicht op de enorme beuken boom in de tuin.Als je hier zit, ben je buiten....... Heerlijk.